Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Lumini Bord
vwForum.ro > Volkswagen > Golf III & Vento
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29
keyafy
Zi-mi ce fel de rezistentze ai folosit acolo in locul paianjenului????
keyafy
da man dar totushi cum ai facut sa ti se vada numai cifrele rosiipe fond negru?????fii te rog mai explicit ca vrea si yo la fel cat mai urgent.pls.mc
LuLuRo
Te ajut cu cea mai mare placere numai ca nu pot sa scriu aici un mare pomelnic acum, cand am timp am sa postez cum se face pas cu pas si am sa pun si ceva poze. dar cel mai bine dai un tel la 0730172915 sau pe mess D_Lucian2002 sau cine este din Bucuresti si mai bine se poate intalni cu mine si ii zic cum se face .... si pot sa-l ajut cu lipitul ledurilor si demontatul.
Eu la "paienjeni" nu am facut nimic inca pt ca vreau sa pun leduri SMD .. si ashtept salariu smile.gif veau sa pun in jur de 30 de leuduri ... ca sa se vada super bine.
keyafy
luluro....mai pune ceva poze cu ce ai mai facut.
LuLuRo
@keyafy: nu am poze exact cum am facut .. pas cu pas .. dar am pus poze dupa link-ul unde am gasit cum se face , in caz de nu te descurci, vb pe mess id: D_Lucian2002 si iti explic cum se faca.
Pt. moderator. pot sa pun aici link-uri de la alte site-uri?
keyafy
spuneti-mi va rog cum skimb ledurile alea care sunt la ac,dezaburire,si geamurile electrice spate.ce fel de leduri pun si ce fel de rezistentze???

QUOTE(LuLuRo @ Jun 1 2008, 11:34 AM) [snapback]738700[/snapback]
@Spawn b93rlf. Multumesc. Urmatorul pas este MFA wink.gif si apoi trecerea la Ceasuri de golf 4 smile.gif am documentatia numai ca trb sa o studiez putin sa vad cat de complicata este si cam cat costa.

se pot pune ceasuri de golf 4????ce modificari trebuie facute???
paul_ral
LuLuRo poti pune link-uri.
Discutia despre ceasuri de G4 pe alt topic. Pot sa va spun ca merge bordul complet.
LuLuRo
@keyafy: am un link dar din pacate numai merge sad3.gif( acolo am gasit cum sa schimbi toate ledurile la masina. Este simplu,
Demontezi fiecare buton si vezi ca acolo ledurile te uiti la la LED si o sa vezi ca in el sunt doua tablitze una mai scurta si una mai lunga si tu faci un semn mic unde este lipit tablitza lunga si asa trb sa lipesiti si ledul nou. Rezistenta este de 470 Ohmi eu asa am pus ca sa fiu sigur ca nu se arde plus ca depinde si de tensiunea de alimentare a ledului. nu am avut cum sa pun rezistentza in butonul "Gemauri electrice Spate Din Bord" si am vost nevoit sa tai firul. Am sa revin cu poze cand ajung la bucuresti pt ca unde sunt eu acum nu am aparat wink.gif daca fac rost de unu maine fac poze la toate butoanele sa vezi cum am facut. Daca stii electronica sari peste faza cu "tablitza" iti dai singur seama cum este plusul.

Cu bordul de golf 4 se poate pune numai ca trb sa faci rost de bord si mufe biggrin.gif si ceva cabluri. dar cum zicea paul_ral despre el trb sa vb in alt topic. am sa caut topicul in care se vorbeste despre asa ceva si am sa pun acolo link-ul unde zice cum se face. biggrin.gif
CVA G3
Un link util cu leduri http://www.splenetic-spoons.com/g3/ folositi translatorul din google http://www.google.com/translate_t
keyafy
super!!dar cand vad cate modificari si cata treaba este de facut acolo....iar eu sunt"as"in electronica: sad3.gif .ma gandesc sa skimb cu niste ceasuri cu plasma,vazusem pe cineva care vindea.este cineva care si-a pus cu plasma?????
LuLuRo
keyafy: Eu nu am plasma si nici nu vreau sa-mi pun, pt ca nu am sa vad acul la ce viteza este ce turatie am. si parca tot mai fumos este cand faci cu mana ta biggrin.gif cand stii ca ai muncit acolo o luna de zile si sa vezi ca ai si reusit .. de drag conduci masinutza.
ZBENG
Eu am ceasuri cu plasma , se monteaza foarte usor. Se desface bordul si se lipeste folia peste ceasuri , nu trebuie date jos acele. Acele se vad noaptea , singurul lucru deranjant e ca trebuie redusa intensitatea luminii 'originale' adica aia verde care aprinde si displayurile de la ceas si kilometraj.
CVA G3
Un turometru exceptional cu leduri http://videos.streetfire.net/video/golf-mk...eter_158601.htm
keyafy
pt 1.9 tdi,adik 220km/k si 5 mii de ture ai?la ce bani si cunm se pune?
keyafy
luluro...am desfacut ceasurile.am vrut sa skimb lumina de la display-urile alea doua(km si ora)am vrut sa pun rosu.la mine alea 2 cadrane nu se pot da jos dp placa pt ca sunt prinse in mai multe tablite.am ridicat pe fiecare in parte,am scos un plastis alb care era acolo si am pus unu-l rosu(dintr-o folie rosie de la o mapa).rezultatul?nu se mai aprind de loc.ma gandesc ca poate cand am ridicat acele 2 display-uri s-o fi desprins una din tablitele alea care face legatura intre el si placa,ori este din cauza filtrului confectionat.iar in ceea ce priveste folia aia care trebuie dezlipita,este pe partea de dedesubt???daca o dezlipesc o lipesc in acelashi loc numai ca o pun pe partea cealalta?mc
LuLuRo
nu prea am inteles ce zici tu acolo .. dar ce ai scos tu nu cred ca trb scos biggrin.gif din cate shtiu eu este un plastic alb care disipa lumina si peste el vine un plastic Verde care coloreaza lumina din ce zici tu acolo ai scos plasticul care disipa lumina. ca sa pot sa inteleg mai bine te rog pune o mica poza aici .. sa vad si eu cum este bordul tau. eu shtiu ca sunt 2 tipuri de borduri, 1) cu becuri 2) cu leduri, cele cu leduri dispaly-ul este lipit adica din display pleaca picioruse care vin pe placa, asa a fost primul meu bord, cele cu becuri (dar nu toate) au display-ul prins intr-o carcasa neagra cu 4 surubele (vezi pozele de mai sus), daca la tine nu poti sa dai jos fiecare ceas inparte trb sa faci asa, sa scoti acele apoi sa scoti cadranul (tabala cu scris) apoi sa dezlipeshti fiecare piciorus de la Display. si acolo dai de leduri sunt cate 2 pt fieare display. Cam complicat. Cu folia, ea este fix desupra display-ul daca te uti mai atent o sa vezi ca el are o tenta de maroniu este forte bine lipit pe display trb sa te uiti bine de tot si ai sa-l vezi.
paul_ral
Fara anunturi de vanzari pe arii tehnice!
keyafy
ok.bordul meu este din ala cu picioruse pe placa.deci faza cu cifrele rosii e cam complicata.dar daca desfac folia dp display si o intorc invers mi se vad culorile invers nu?cu ce o lipesc inapoi dupa ce o spal?
LuLuRo
pai cu ceva transparent .. scoci biggrin.gif
keyafy
si cum scoci?de jur imprejur si pun si pe toata folia??ca probabil trebuie sa fie lipit bine de display. cu putin superglue pe margini????
LuLuRo
pui scoci doar sa prinzi folia sa nu plece de acolo, nu trb sa fie lipita extraordinar de bine la mine nu sa foarte aproape de display are ceva distanta ... si se vede super bine. Cat am fost in focsani am facut o mica modificare la ledurile de la Display am schimbat rezistenta am pus de 220 pt ca cu 470 nu prea se vede cand este putina lumina trb sa fie bezna sa vezi vine.
keyafy
gata am pus.dar nu-mi place ca este verde...stii cumva ce leduri sunt alea de acolo dinauntru?alea 2 mici din spatele ecranului?as vrea sa se vada ca la tine adik rosii cifrele

LuLuRo
Sunt leduri SMD, intra aici si cumperi leduri http://www.ledshop.ro/. pune si tu te rog o poza sa vada si ochiul meu wink.gif
keyafy
man...deocamdata nu am facut poze:(oricum se vede ca la tine inaintea de ato pune leduri rosii.cifre verzi pe fond negru.o sa-mi iau 4 leduri smd si atunci promit sa pun poza.mai trebuie sa mai pun rezistentze ceva sau merg asa doar skimbate???
LuLuRo
Din ce imi aduc aminte eu.. shtiu ca sunt puse rezistente acolo pentru ca eu am scos ledurile de acolo si sunt puse in alta pare cu rezistentza ca sa mearga la 12 V deci .. rezulta ca numai pui rez. dar este posibil sa nu fie aceas tensiune de lucru la ledurile rosii care le pui tu dar sunt shanse cam mici biggrin.gif oricum eu zic sa cumperi mai multe leduri biggrin.gif pt ca poti sa pui ledurile SMD la Clima (butoanele de la aer, ventilator).
LuLuRo
Un link dupa care am facu eu modificarile in masina biggrin.gif http://www.blauertacho.de/doc/vw/golf_3/index.htm
keyafy
bubulbi,unde se gasesc mufele alea pt skimbarea ceasurilor de mk3 cu cele de mk4????
bubulbi
Ebay.de rolleyes.gif
RedFighter
Am eu mufe de ceasuri pentru GOLF IV. Amandoua ! Daca vrei, da-mi pm
simplu
Am facut si eu manevra cu apa si sapun si acum se vede multumitor in schimb a aparut o noua problema....au disparut luminile din partea stanga de la comutatorul de lumina si in bord se aprind cand vor ele...astea cum le rezolv?
simplu
Tocmai ce mi-am instalat proiectoare pe leduri si ma gandeam daca nu ar merge folosita o banda din aceea si la iluminatul bordului?

A incercat cineva?

LuLuRo
@simplu:
1) Poti sa pui leduri la bord, eu am pus doar 2 leduri in locul celor 2 becuri de sus, ledurile sunt albe si se vede destul de bine tu poti sa pui acolo cate leduri vrei tu si de ce culoare vrei tu numai ca trb sa calculezi rezitentza sau mai bine in functie de numarul de leduri acum conteaza cum vrei sa procedezi sa le legi in serie sau in paralel biggrin.gif
2) Lumina de la Blocul De Lumini ai un bec ars, vezi ca in spate este un bec ... o sa vezi in spatele o gaura unde trb sa bagi o surubelnitza DREAPTA ca sa desfaci becul si apoi pui altu la loc .. dar sa nu incerci sa pui led .. pt ca o sa-l pui de pomana .. tot verde o sa se vada smile.gif)
3) Lumina la bord se stinge pt ca ai un contact imperfect.
simplu
Proiectoarele astea cum le spun eu sunt de fapt luminile alea de pozitie gen audi cu 5-6 leduri puse pe o folie subtire care se leaga direct la 12V.

Poti sa detaliezi putin cum e cu becul de la blocul de lumini? Pt ca am desfacut acolo dar nu am vazut nici un bec...

De acord cu tine ca e un contact imperfect..dar care/unde? Sau cum il gasesc...
LuLuRo
Pai contactul ala imperfect il gasesti dupa ce desfaci bordul (ceasurile). si la blocul de lumini daca il dai jos ... in spatele lui ai sa vezi un loc unde trb sa bagi surubelnita, dar daca esti din bucuresti te invit Duminica la Intalnire si iti arat acolo ce si cum.
keyafy
ok.ai cesurile si mufele?la ce pretz???da un id de mess

simplu....pune niste poze sa vad cum se vede te rog

stie cineva unde pot gasi inele cromate pt ceasuri????
mihai_mihai
Astazi am avut un pic de timp si am facut si eu transplantul la displey-uri,bineinteles cu ajutorul lui LuLuRo care mi-a explicat exact cum se face si tin sa-i multumesc si pe aceasta cale.
LuLuRo tu cum ai legat ledurile de la displey,le-ai lasat asa cand pui pozitie se aprind sau le-ai legat altfel,eu ma gandeam sa le leg la contact,cand pun contactul sa se aprinda si ele.
LuLuRo
nu am facut nici o modificare la legatura lor .. cand aprinzii poziitiile se aprinde si lumina bord. felicitari se vede super bine numai ca am si eu o intrebare ziua se vede bine rosu? la mine ma oftic ca mereu ledul din stanga (de la km) ishi pierde din intesitatea lumini si nu inteleg de ce. dar cred ca am sa pun un led mai mare, asta numai cand mai am chef sa descfac bordul ca m-am saturat sa tot il dau jos.
mihai_mihai
Pai poza este facuta ziua si se vede foarte bine,eu am pus leduri de 5mm pt ca nu am gasit de 3mm si l-am pilit cu o pila fina ca sa le matuiesc si sa nu mai dea lumina concentrata intr-un punct defapt virful l-am pilit de tot,l-am facut plat nu mai este rotund si am pus rezistenta de 1k
LuLuRo
la metoda asta ma gandeam si eu .. numai .. ca am o sila sa dau jos bordul smile.gif) ....
geotd
QUOTE(mihai_mihai @ Jun 19 2008, 06:47 PM) [snapback]752591[/snapback]
Astazi am avut un pic de timp si am facut si eu transplantul la displey-uri,bineinteles cu ajutorul lui LuLuRo care mi-a explicat exact cum se face si tin sa-i multumesc si pe aceasta cale.
LuLuRo tu cum ai legat ledurile de la displey,le-ai lasat asa cand pui pozitie se aprind sau le-ai legat altfel,eu ma gandeam sa le leg la contact,cand pun contactul sa se aprinda si ele.

puteti sa detaliati cum a-ti facut? poate mai vor si alti colegi sa-si modifice ceasurile.De exemplu eu
sorin74
Da si eu,te rugam!Multumesc
LuLuRo
vedetzi ca mai sus este numarul meu de tel si putetzi sa sunati sau vb pe mess.. sincer sa fiu .. eu itzi explica cum se face.. dar nu ma pune sa scriu aici pas cu pas ca nu imi place .. ceva de genul asta fac si pe la munca si m-am saturat de scris documentatzie sorry. dar pe mess te ajut sau la tel itzi explic cu cea mai mare placere si daca suntetzi din Bucuresti va ashtept la intalnire duminica si va pot explica mai bine acolo.
procedeul este destul de simplu .. pe display este o folie si trb dezlipita si pus invers. si apoi cu lumina .. de schimbat becurile cu leduri eu am pus leduri de 3mm prea imi convine dar am sa pun de 5mm cum a facut mihai_mihai.
sorin74
Ai dreptate!Te inteleg.Cand o sa ma apuc de lucrare o sa te caut pe ms,daca nu te superi si ai timp!Am o intrebare.Daca ti-as trimite ceasurile prin posta si as plati bine te-ai baga?!Eu sunt din Dragasani.Iti trimit banii cu ceasurile.Eu am incredere in tine!Stiu ca e migaleala mare si trebuie timp.Ok.O sa vorbim!O seara frumoasa!
LuLuRo
Sincer sa fiu nu este foarte greu .. acum depinde foarte mult de tipul bordului pt ca sunt diferite un mic exemplu, pana in 95 au facut borduri cu becuri si cu socluri si ceasurile indicatoare sunt tot pe soclu dar din 95 au trecut la ceva mai compact au pus leduri smd si ceasurile indicatoare sunt lipite, eu am incercat sa le dezlipesc si nu prea am fost atent si am stricat un rand de ceasuri bine .. acum shtiu ce am de facut pt fiecare imparte ..... daca te pricepi putin la electronica .. adica sa stii sa dezlipeshti 2 leduri si sa le lipesti la loc .... in rest este de indemanare ...wink.gif si putine documentatzie. nu shtiu ce sa zic in legatura cu trimisul bordului eu te ajut sa-l faci .. dar parca este alta satisfactzie cand faci tu cu mana ta biggrin.gif
sorin74
Mie frica sa nu stric ceva!N-am mai facut asa ceva.Mare inginerie nu este,cum spui tu.Daca te hotarasti si ai timp,eu ti-l trimit prin curier-rapid impreuna cu banii!Peste vreo doua saptamani...cand esti mai liber!Te mai gandesti,te rog.Masina e fabricata in 1997,GTI;motor ABF,2,0;150CP;in 3usi.Am desfacut o data bordul.Deasupra la panglica aia verde sunt doua becuri,(sau3).Daca vrei sa-ti faci o parere eu maine pot sa-i fac niste poze sa-ti dai seama despre ce este vorba.
LuLuRo
ar prinde bine doua poze in spatele bordului. eu am timp mereu wink.gif) cand vine vorba de facut ceva la un Golf .. mereu imi fac timp. cand eshti dispus sa-mi trimitzi bordul imi zici sa-ti zic adresa si numarul de tel. numai sa te gandesti ce vrei sa ii faci wink.gif) nu shtiu daca ai citit tot postul dar eu am pus si display-ul de la senzorii de parcare in el smile.gif)
sorin74
Ok.O sa fac niste poze si le postez.Exact cum l-ai facut tu fara senzori de parcare.Multumesc ca ai acceptat.Pe curand!
LuLuRo
Pune pozele aici .. si cand am sa-l fac am sa fac poze la fiecare procedeiu ..si am sa fac un Howto wink.gif
sorin74
Am facut pozele sa-ti dai seama despre ce este vorba!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.