IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Merita reviziile la reprezentanta Skoda?, * daca masina a iesit din garantie
delya85
post Mar 6 2007, 14:31
Post #1

Primul pas

Posturi: 5
Membru numărul: 11.092
Maşina: skoda octavia 2.0 tdi 2005 2,0 tdi 140 cp

Dupa iesirea din garantie putem face schimbul de ulei si filtre la orice service de masini straine.(Reviziile periodice)
merita sa mai platim in plus ,pentru faptul ca mergem la o reprezentanta ,care face acelasi lucru?
Go to the top of the page
PM
+Quote Post
horgarban
post Mar 6 2007, 14:48
Post #2

Membru senior

Posturi: 1.782
Membru numărul: 1.352
Număr auto: Neghinitza
Oraş: Bucureşti
Maşina: Skoda Fabia Combi, 6Y - 2003 1,9 SDI - ASY

Asta depinde de tine.
La service skoda ..... singura "garantie" e ca aia stiu masinile ca pe buzunar .... ma rog .... ar trebui sa le stie. Dar pentru un schimb ulei, filtre, placute poti apela la orice service, unde ar fi indicat sa-ti consemneze si in cartea service a masinii operatiunea efectuata. In rest ..... drive..... ca are cine sa schimbe uloiu' ..... (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/tongue.gif)

This post has been edited by horgarban: Mar 6 2007, 14:48
PM
+Quote Post
Bambu
post Mar 6 2007, 14:50
Post #3

Membru Level 2

Posturi: 271
Membru numărul: 6.960
Număr auto: B 23 FLR
Maşina: Seat Leon 2001 1.6L 16V 105cp+

Sunt multi care isi schimba uleiul in fata blocului.Crezi ca un service oarecare nu e in stare sa o faca?
PM
+Quote Post
delya85
post Mar 6 2007, 19:33
Post #4

Primul pas

Posturi: 5
Membru numărul: 11.092
Maşina: skoda octavia 2.0 tdi 2005 2,0 tdi 140 cp

Au dreptul ca un service(care nu e si dealer Skoda) ,dar are autorizatie pentru reparatii masini vest,sa completeze in cartea service a masinii,operatiunile periodice(revizii,samd)?
PM
+Quote Post
DragosR
post Mar 6 2007, 23:04
Post #5

Membru Level 2

Posturi: 2.502
Membru numărul: 1.792
Maşina: VW Golf IV Special 2002 1,9 TDI 90 CP

prin ce scriu aia acolo si ce inlocuiesti certifici unui viitor cumparator ca ai intretinut masina;)
PM
+Quote Post
furiarosie
post Mar 8 2007, 21:58
Post #6

Membru Level 2

Posturi: 313
Membru numărul: 2.403
Maşina: Skoda O2 red corrida RS 2.0TDI CR 170CP

Numai dealerii au dreptul sa completeze in cartea de service, interventiile facute?
Si pe mine ma bate gandul sa nu mai fac reviziile la dealeri (bani aruncati pe geam) dar totodata vreau si cartea de service sa fie corect completata. Nu ma gandesc sa nu schimb consumabilele ca la carte si la timp, dar pe bani cinstiti.
PM
+Quote Post
DragosR
post Mar 8 2007, 22:06
Post #7

Membru Level 2

Posturi: 2.502
Membru numărul: 1.792
Maşina: VW Golf IV Special 2002 1,9 TDI 90 CP

eu am vaz o masina (iesita din garantie) cu reviziile facute la ami (130mii km in 8 ani)
extrapolind, poti sa notezi operatiile si intr-o agenda si sa iti puna service stampila pentru conformitate.

LE: si pina la urma pe mine ca posesor ma intereseaza sa am masina ok, nicidecum daca ma crede cineva ca e o masina corecta
Vedeti masini aduse "tunate"la km si carti de service.

This post has been edited by DragosR: Mar 8 2007, 22:08
PM
+Quote Post
msn2
post Mar 9 2007, 20:27
Post #8

Membru Level 2

Posturi: 767
Membru numărul: 9.935
Oraş: Galaţi
Maşina: skoda/seat O1 TOUR/IBIZA 6L 1.9TDI/1.2l

NU MERITA sa faci reviziile dupa garantie la delear.
la o ora de manopera de 800 000 lei (acum o luna era 530 mii) e bataie de joc pt munca voastra.
MARE NESIMTIRE TREBUIE SA AIBA CINEVA SA SCUMPEASCA CU 60% MANOPERA DE PARCA AR DA MASINA GRATIS SI AR TRAI NUMAI DIN MANOPERA.
E VORBA DE IVAS GALATI!!

This post has been edited by msn2: Mar 9 2007, 20:27
PM
+Quote Post
bubu best
post Mar 13 2007, 01:35
Post #9

Membru vwForum

Posturi: 18
Membru numărul: 11.386
Număr auto: B55PXV
Maşina: skoda octavia II combi 2006 1.9TDi 105CP

eu cred ca merita,
-daca ai o problema poti sa revii si sa o rezolv eu cel putin asa am procedat pana acum.
-in acet moment am 4O (1 O2-15000km si 3O1(1999-275000km, 2003-100000km, 2006-12000km). la toate am facut reviziile la cate 10.000km si dupa ce au iesit din garantie. cred ca in RO conditiile de exploatare sunt mai grele decat in EU, praful mult mai mult, etc., si din aceasta cauza merita sa ai mai mare grija de masina.
-am facut initial reviziile la ecocar (m-ciuc) - oamenii foarte ok, mult mai ieftini decat bucurestenii, dar simteai ca nu au antrenamentul, nu aveau suficiente masini pe mana..., si acest lucru a fost cel mai vizibil cand am ajuns sa-mi fac reviziile la avia. intai in militari si de cand functioneaza in pantelimon numai acolo.
-avantajele: piese OK, si oameni care sunt antrenati cu aproape toate situatiile posibile... si care au vazut multe fiare...
-am vazut si alte service-uri cel din baneasa fost dacia.. acum nu mai stiu cum se numeste... unde te uiti si tu cum arata, ce scule folosesc, etc... probabil ca exista si acolo mecanici foarte buni, dar nu au conditii sa se exprime si in plus nu au cum sa fie la curent cu toate noutatile care sunt disonibile in service-urile de marca.

bine, exista si momente cand te "enervezi":
- pt o faza de genul echilibrat rotile 700.000 cand la vulcanizare costa aceeasi operatie 250.000. dar cred ca e normal, pentru asa ceva nu este nevoie sa te duci in service (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/tongue.gif) (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/tongue.gif) .
- la ultima revizie constati ca la revizia anterioara cel care ti-a strans surubul la baia de ulei a invartit mai mult decat a fost cazul si acuma trebuie sa schimbi baia si aia costa. 9.000.000(nu mai tin minte daca cu manopera sau fara). chestia asta a fost la a doua revizie in bucuresti... asa ca pe cine puteam sa dau vina... poate ca ceilalti au stricat jucaria si acum a fost observata. cum se zice prinde orbul scoate-i ochii. de atunici am stat la fiecare revizie in zona(in zona de asteptare - exista posibilitatea sa vezi ce se intampla cu masina ta printr-un mare geam, sau pe langa masina).

in concluzie:
-sunt pentru revizii la reprezentanta (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/smile.gif)
PM
+Quote Post
Reed
post Mar 27 2007, 16:01
Post #10

Membru Level 2

Posturi: 882
Membru numărul: 6.106
Oraş: Cluj-Napoca
Maşina: Seat Toledo Signo 1,6 16V 77KW

Daca faci revizia intr-un atelier dotat cu tehnica si care iti ofera garantie pentru lucrare eu zic ca nu merita reprezentanta.
PM
+Quote Post
d-rive
post Mar 27 2007, 20:18
Post #11

Membru Level 2

Posturi: 1.099
Membru numărul: 4.207
Număr auto: GL 10 CHR
Oraş: Galaţi
Maşina: ex. SKODA Octavia2 2.0 TDI, 140cp

NU merita reviziile la reprezentanta.
PM
+Quote Post
garfield
post Mar 28 2007, 10:39
Post #12

Membru Level 2

Posturi: 1.100
Membru numărul: 8.592
Maşina: Skoda Octavian al II-lea 1,6mpi 75 kw

...sunt service-uri mult mai bune decat ***** sau ******(in cazul skoda)!! pentru un banal schimb de ulei si filtru chiar nu merita!! in cazul unei probleme mai serioase,ar fi indicat sa ne "amendeze" putin service-ul dealerului!!

This post has been edited by xxleeus: Apr 9 2007, 17:50
Motiv editare post: Reprezentante sunt mai multe...
PM
+Quote Post
Agopteam
post Apr 6 2007, 23:12
Post #13

Membru Level 2

Posturi: 206
Membru numărul: 2.415
Oraş: Brăila
Maşina: Skoda Octavia 1 2003 1.9TDI ASZ 96Kw

Reviziile poate nu.

Dar, de obicei la o revizie ceri o evaluare generala a masinii... daca mecanicul nu stie unde-i G21 si ca eroarea de pe motor nu e grava (asta daca are cu ce citi eroarea) ... nu vei sti niciodata daca ai probleme sau nu. Punctual, rulmentii sunt la fel in mare parte, amortizoarele tot acolo sunt la majoritatea masinilor, bucse, pivoti.... Insa mecanicul de obicei nu le are pe stoc... un rulment nu e un nasture, sa-l scoti sa te uiti sa il pui la loc... in "reprezentanta" macar cu voia voastra au mai intilnit o problema.... similara, si nu in ultimul rand timpul pierdut... pentru diagnosticari gresite... procurat piese.

Sunt din pacate patit cu motorul care-l am pe skoda, in mai multe serviceuri, am avut surpriza sa mi se spuna ca-s tampit, sa aduc talonul ca-mi spun ei ce cod motor am. Mi s-a intimplat si la o reprezentanta... dar nu am mai calcat pe acolo. Cred ca nu trebuie sa va faceti reviziile aiurea, ci sa cautati un service autorizat, specializat in tipul autoturismului pe care il aveti, care sa aiba un minim stoc de piese pentru masina voastra (pentru a nu ramine cu masina desfacuta, in situatii neprevazute) si sa ofere garantie pentru lucrarea efectuata.

Cand sunteti bolnavi, va duceti la vraci/vrajitoare sau la medic? (e mai ieftina prima metoda, nu e nici coada si da-o dreq ca stiu si ele sa trateze o raceala). (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/wink.gif) (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/icon_thumright.gif)

Edit: Iei masina de 10 000 euro si nu iti permiti sa-i faci o revizie la un service autorizat? (nu am spus orice service autorizat, cauti pina gasesti unul decent, poti cauta de exemplu in garantie....)

This post has been edited by Agopteam: Apr 6 2007, 23:16
PM
+Quote Post
horgarban
post Apr 28 2007, 08:03
Post #14

Membru senior

Posturi: 1.782
Membru numărul: 1.352
Număr auto: Neghinitza
Maşina: Skoda Fabia Combi, 6Y - 2003 1,9 SDI - ASY

QUOTE(Agopteam @ Apr 7 2007, 12:12 AM) *
Edit: Iei masina de 10 000 euro si nu iti permiti sa-i faci o revizie la un service autorizat? (nu am spus orice service autorizat, cauti pina gasesti unul decent, poti cauta de exemplu in garantie....)

La Fabia poate, dar peste 15.000 ..... la Octavii
PM
+Quote Post
Adrian Florea
post Dec 27 2009, 13:07
Post #15

Membru vwForum

Posturi: 100
Membru numărul: 16.922
Maşina: Skoda Octavia 2006 1.9 TDI 90 CP

Nu merita sa mai mergi la reprezentanta. Eu ma un service particular unde fac toate operatiile.
PM
+Quote Post
B_U_T
post Dec 27 2009, 20:57
Post #16

Nick anterior: But_Fns

Posturi: 721
Membru numărul: 20.287
Număr auto: N/A
Oraş: Ploieşti
Maşina: Volkswagen Skoda Passat &Octavia2 1.9TDI&1.9TDI

Nu merita.Eu le voi face la service-ul meu (dupa ce va iesi din garantie), am mai multa incredere decat in ei.Si ies si mult mai ieftin pt. ca platesc decat filtre,ulei,etc.

This post has been edited by But_Fns: Dec 27 2009, 20:58
PM
+Quote Post
wolfskin
post Jan 6 2010, 11:27
Post #17

Membru Level 2

Posturi: 217
Membru numărul: 13.203
Oraş: Timişoara
Maşina: Skoda Fabia Combi 1.4TDI BNV

Eu pana acum sunt multumit cu service-ul Procar din TM., asa ca continui sa merg acolo la revizii. Nu risc sa fac experimente pe la altele. Au adaosuri cam mari la materiale, dar in rest pretul e rezonabil.
E un semn bun ca vad exact aceeasi oameni in service de 3 ani.
PM
+Quote Post
bebeko
post Jan 8 2010, 18:35
Post #18

Membru Senior

Posturi: 1.354
Membru numărul: 5.995
Oraş: Cluj-Napoca
Maşina: Skoda Fabia One imens

Din pacate eu nu vad aceeasi oameni in service de 3 ani, deoarece nu-i vad decat pe consilierii service. Inauntru numai ei stiu care sunt ...
PM
+Quote Post
emilescu
post Jan 9 2010, 20:13
Post #19

Membru vwForum

Posturi: 20
Membru numărul: 44.323
Oraş: Deva
Maşina: skoda new fabia break 1.2 HTP

Dupa perioada de garantie,daca nu sint probleme,nu vad de ce nu mi-as schimba eu filtrul de ulei ,benzina sau polen!!!Nu e cazul la mine inca ,dar din 2011 ma ocup personal de schimburi!
Daca sint probleme,adica apar semnalizari de diferite avarii ,cred ca e bine de mers la reprezentanta unde stiu programele si pot sa puna un diagnostic corect !
Dar masinile de acum sint foarte fiabile si daca nu ai accidente cu ele nu prea se intimpla nimic in afara de intretinerea de rutina.
PM
+Quote Post
laur_vd
post Jan 9 2010, 22:49
Post #20

Membru Level 2

Posturi: 194
Membru numărul: 32.528
Număr auto: ct
Oraş: Constanţa
Maşina: skoda octavia tour 20v turbo

ai dreptate in mare, dar nu sunt chiar foarte fiabile. si intr-adevar preturile la reprezentante sunt mari referitor la manopera si putintel la piese fata de un magazin de import piese dar la final se aduna... pentru operatiuni de rutina da nu merita la dealer , insa tb. sa mergi si la un mecanic mai priceput pt.ca sunt multe marci si motoare cu filtre care se pozitioneaza diferit si tot asa... poti sa cumperi piese si materiale personal si te duci la dealer si pt. cateva sute de mii in plus eu cred ca merita, eu cel putin personal cred ca asa am sa fac deocamdata
PM
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 3rd September 2010 - 07:35