IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Inainte de a posta

Apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat. Inarmeaza-te cu rabdare si cauta prin topic-uri, sunt 95% sanse sa gasesti un topic deschis pe tema ce te intereseaza.
Nu uita ca exista si o functie de Google Search pe pagina!
Sunt interzise posturile ce contin doar multumiri, acestea vor fi sterse.
Daca doriti sa multumiti unui coleg pentru ajutorul sau raspunsul acordat, va rugam sa faceti acest lucru numai prin Personal Message.
Daca toti vom posta multumiri sau alte asemenea posturi in ariile tehnice, topicurile respective vor fi pline de posturi ce vor ingreuna gasirea informatiilor utile.
Nu suntem pe un canal de IRC, nu e nevoie sa raspunzi la toate topicurile, scrie numai daca ai ceva de spus si esti sigur ca informatiile tale sunt utile.
Nu iti bate joc de munca moderatorilor!

5 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> probleme flanse?, need help
golfix
post Dec 24 2006, 21:51
Post #1

Membru Level 2

Posturi: 337
Membru numărul: 8.814
Număr auto: B-99-EFY
Oraş: Bucureşti
Maşina: VW golf 4 1.9 TDI 140hp

sa incep cu inceputu! am fost la service la unchimiu,am ridicato pe elevator,si a inceput sa-mi verifice rotzile,rulmetzi planetere etc! si a descoperit ca la rotzile din fatza joaca amortizoru sus la sistemu de prindere! deci pur si simplu cand dau in gropi bate in caroserie! el mia zis ca sunt flansele! vreau sa stiu si io daca a mai patzit cineva ,si cam cat ma costa sa le schimb! am inteles ca e un sistem cu rulment ceva..si o garnitura! daca schimb doar garnitura mai bate? sau trebuie schimbata cu totu! ms....daca se poate sa-mi spuneti cam cu ce bani le pot cumpara si d unde! (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/Driver.gif)
Go to the top of the page
PM
+Quote Post
D@ny
post Dec 24 2006, 23:04
Post #2

Moderator

Posturi: 1.116
Membru numărul: 6.376
Număr auto: -
Maşina: Volkswagen Passat 2006 2.0 140 CP

intradevar asa se intampla daca sunt uzate flansele . De schimbat nu stiu cat te-ar costa ( pe mine 1 cap de bara , 2 bucse bascula si ambele flanse am vb si ma duce undeva la 160ron manopera) deci .... oricum nu sunt scumpe , aprox 50ron bucata . Poti vb cu volksman de aici de pe forum , are un magazic cu piese "VAG" .

This post has been edited by D@ny: Dec 24 2006, 23:05
PM
+Quote Post
geotd
post Dec 29 2006, 20:12
Post #3

Membru Level 2

Posturi: 184
Membru numărul: 3.904
Număr auto: CL 24 GMG
Oraş: Călăraşi
Maşina: Volkswagen Passat 2003 1,9 TDI 131 CP

QUOTE (golfix @ Dec 24 2006, 07:51 PM) *
sa incep cu inceputu! am fost la service la unchimiu,am ridicato pe elevator,si a inceput sa-mi verifice rotzile,rulmetzi planetere etc! si a descoperit ca la rotzile din fatza joaca amortizoru sus la sistemu de prindere! deci pur si simplu cand dau in gropi bate in caroserie! el mia zis ca sunt flansele! vreau sa stiu si io daca a mai patzit cineva ,si cam cat ma costa sa le schimb! am inteles ca e un sistem cu rulment ceva..si o garnitura! daca schimb doar garnitura mai bate? sau trebuie schimbata cu totu! ms....daca se poate sa-mi spuneti cam cu ce bani le pot cumpara si d unde! (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/Driver.gif)

salut,in primul rind vezi daca ai bara de torsiune,deoarece multe golfuri 3 nu au aceasta bara si cind ridici de roata in sus se misca de parca zici ce e flansa defecta, asa e facut acest sistem la golf 3,se mai gasesc un fel de tampon de caucic care se pune intre caroserie si flansa.Asa ca inainte sa schimbi flansele verifica.
PM
+Quote Post
Sorin Golf 3 cab...
post Dec 29 2006, 21:31
Post #4

Membru Level 2

Posturi: 1.099
Membru numărul: 3.230
Număr auto: B-99-BPR
Maşina: BMW 320ci COUPE-CABRIO 2002 2200 cmc 170CP

Ai ridicat roata de la pamant?

Daca da in acest caz este absolut normal sa-ti joace flansa din capul amortizorului (daca masina nu are in dotare bara stabilizatoare).

Acele flanse nu se probeaza asa!
PM
+Quote Post
golfix
post Dec 30 2006, 12:05
Post #5

Membru Level 2

Posturi: 337
Membru numărul: 8.814
Număr auto: B-99-EFY
Maşina: VW golf 4 1.9 TDI 140hp

am ridicat masina pe elevator si am prins roata cu 2 maini si am inceput so verific...atunci cand o ridic in sus se ridica cu tot cu surubu ala de prindere de sus! si e normal sa bata in caroserie! nu stiu despre ce bara vorbitzi voi..fitzi mai explicitzi,cum verific acea bara sau unde ar trebui sa fie daca io nu o am?aaa si inca ceva...la roata din dreapta se manifesta mai rau se ridica mai mult..la cea din stanga mai putzin! (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/smile.gif) are ea ceva flansa nu se poate (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/tongue.gif)

This post has been edited by golfix: Dec 30 2006, 12:07
PM
+Quote Post
Ahiile
post Jan 4 2007, 15:00
Post #6

Membru Level 2

Posturi: 82
Membru numărul: 3.367
Număr auto: AN AN 142
VW / GOLF III / 1.4 l./ 1997 / AEX

Si eu am aceeasi problema. am fost in service si mecanicul mi-a zis ca este din cauza flanselor ( are joc roata sus-jos ). Am vorbit cu volksman si miine ma duc sa le schimb

costa 50 ron / buc.
PM
+Quote Post
Octavian73
post Jan 7 2007, 14:42
Post #7

Membru Level 2

Posturi: 75
Membru numărul: 2.037
Număr auto: DB 12 TWO
Maşina: volkswagen vw 1302 AB 1300

Salut. Flansele din capul amortizoarelor se probeaza cu masina pe asfalt ( sol ) .,se apasa pe caroserie de cateva ori si o mana se tine pe flansa . Se constata daca bate in podul palmei sau nu . daca bate e defecta daca nu e ok .
PM
+Quote Post
taz21
post Feb 10 2007, 10:18
Post #8

Moderator

Posturi: 1.028
Membru numărul: 1.353
Oraş: Mangalia
Maşina: Volkswagen Golf 1HX0 1996 -1.8 ADZ 90 CP

QUOTE (Sorin Golf 3 cabrio @ Dec 29 2006, 10:31 PM) *
Ai ridicat roata de la pamant?

Daca da in acest caz este absolut normal sa-ti joace flansa din capul amortizorului (daca masina nu are in dotare bara stabilizatoare).

Acele flanse nu se probeaza asa!

Dar cum se probeaza?
Sunt si eu intersat, ca si la Golful meu 2 mi-a zis ultima oara la directie ca sunt terminate flansele si nu poate sa-mi faca unghiul.
PM
+Quote Post
eugen tudor
post Feb 12 2007, 10:41
Post #9

Membru vwForum

Posturi: 19
Membru numărul: 7.502
Număr auto: B56PER
Maşina: vw golf 3 variant 1.8 gl

intradevar flansele sunt problema m-am lovit si eu de ele,m-a costat 40 lei bucata si 50 mana de lucru
PM
+Quote Post
gribelu
post Feb 28 2008, 15:46
Post #10

Membru Senior

Posturi: 329
Membru numărul: 2.866
Oraş: Iaşi
Maşina: Volkswagen Golf III CL 1994 1.6 ABU 75cp

Am sa reinvii topicul asta ca sa nu mai deschid altul..
Eu nu am bara stabilizatoare si din cele citite aici am inteles ca e normal jocul pe verticala, cand roata e suspendata.
La mine are si joc orizontal flansa. E normal?
Multumesc
PM
+Quote Post
paul_ral
post Feb 28 2008, 17:19
Post #11

Membru Senior

Posturi: 2.069
Membru numărul: 6.155
Oraş: Slobozia
Maşina: volkswagen Vento 1,8i ABS 90cp

Posibil daca piulita cu 2 caneluri este desfacuta.
PM
+Quote Post
gribelu
post Feb 28 2008, 18:11
Post #12

Membru Senior

Posturi: 329
Membru numărul: 2.866
Maşina: Volkswagen Golf III CL 1994 1.6 ABU 75cp

Te referi la piulita care vine peste flansa in interiorul aripii? Sau cea de deasupra aripii?
Jocul asta mi l-au gasit la ITP si vreau sa stiu daca-i anormal inainte de a ma apuca sa cumpar piese.

Mentionez ca de cand am schimbat amortizoarele si flansele pe fata acum vreo 2 ani masina e mai inalta cu cativa cm.. arata ciudat. Poate are legatura cu jocul ala. Se poate sa fie flansele anormale sau cel mai probabil montate gresit?
PM
+Quote Post
paul_ral
post Feb 28 2008, 18:30
Post #13

Membru Senior

Piulita aceea vine sub aripa, de fapt sub flansa superioara de culoare galbena.
Se poate stange cu o cheie speciala, daca nu, se scoate telescopul, se comprima arcul si se infileteaza piulita pana la capat
PM
+Quote Post
adi_adi23
post Feb 28 2008, 19:22
Post #14

Membru Level 2

Posturi: 112
Membru numărul: 13.282
Număr auto: IS 03 TBP
Maşina: Volkswagen Golf CL 1.4 60 CP

Am avut aceeasi problema, flansele pe fata m-au costat 80 lei cu tot cu rulmenti , le-am montat eu flansele, daca ai cu ce schimba-le tu , daca nu , nu te baga ca e bataie de cap!!!!
PM
+Quote Post
bankaru g3
post Feb 28 2008, 21:48
Post #15

Membru Level 2

Posturi: 251
Membru numărul: 12.834
Număr auto: B 53 FMM
Maşina: volkswagen mk2/3 1.8 GTI 8v

si eu am cumparat flanse si rulmenti (100 ron , made in Nemtia (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) ) sambata ma duc la cineva sa le schimb (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
PM
+Quote Post
Danny78
post Feb 29 2008, 16:45
Post #16

Membru Level 2

Posturi: 302
Membru numărul: 12.008
Maşina: Vw Golf `97 Bon Jovi 1.6i 101cp AFT

Poate pune cineva o poza cu ansamblu arc / taler / rulument / flansa / piulita , la mine piulitele au " trecut " prin flanse si as vrea sa stiu cum arata piulita originala care fixeaza flansele . Sau nu trebuie prinse flansele cu prima piulita ?
PM
+Quote Post
paul_ral
post Feb 29 2008, 21:49
Post #17

Membru Senior

Incerc sa gasesc ceva. Pana atunci aruncati-va un ochi aici
http://www.ottawa-vdubbing.com/info/techti...lover/front.htm
PM
+Quote Post
Danny78
post Mar 1 2008, 08:50
Post #18

Membru Level 2

Multumesc de Link , dar tot nu am inteles , intre piulita neagra si rulumentul de presiune nu trebuia prinsa flansa ?
Attached thumbnail(s)
Attached Image

PM
+Quote Post
paul_ral
post Mar 1 2008, 10:02
Post #19

Membru Senior

Esteceva asemanator in linkul respectiv. Piesa neagra se comporta intocmai rulmentului de presiune care intra in flansa de cauciuc. In loc de piulita din imagine avem o piulita de centrare cu 2 caneluri. Aceste componente vin sub aripa. Deasupra vine o alta flansa metalica si piulita de strangere. Repet, imaginile din link nu sunt intocmai cu ce avem pe G3.
Attached thumbnail(s)
Attached Image

PM
+Quote Post
Danny78
post Mar 1 2008, 14:36
Post #20

Membru Level 2

In poza ta apare modelul vechi , eu am asta nou ... , te rog sa imi zici ordinea de montare pentru sistemul nou ( dupa 95` cred ) . Problema mea e ca la virajele pe loc ( parcari ) aproape de maxim stanga / dreapta apare o plesnitura de arc care sta in tensiune , si cred ca e de la montajul incorect rulument / flansa / etc ...

La mine sant montate in ordinea urmatoare . 1 arc . 2 taler . 3 rulument presiune . 4 flansa . 5 piulita ( care da sa treaca prin flansa ) . 6 taler superior . 7 piulita autoblocanta . Este corect ?
PM
+Quote Post

5 Pages V   1 2 3 > » 
Fast ReplyReply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 3rd September 2010 - 07:40