IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Regula

Aria a fost curatata cu mari eforturi, de topic-uri deschise fara sens.
Toate topic-urile au fost redenumite cu titluri ce reflecta continutul acestora.
Apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat. Inarmeaza-te cu rabdare si cauta prin topic-uri, sunt 95% sanse sa gasesti un topic deschis pe tema ce te intereseaza.
Nu uita ca exista si o functie de Google Search pe pagina!
Sunt interzise posturile ce contin doar multumiri, acestea vor fi sterse.
Daca doriti sa multumiti unui coleg pentru ajutorul sau raspunsul acordat, va rugam sa faceti acest lucru numai prin Personal Message.
Daca toti vom posta multumiri sau alte asemenea posturi in ariile tehnice, topicurile respective vor fi pline de posturi ce vor ingreuna gasirea informatiilor utile.
Nu suntem pe un canal de IRC, nu e nevoie sa raspunzi la toate topicurile, scrie numai daca ai ceva de spus si esti sigur ca informatiile tale sunt utile.
Nu iti bate joc de munca moderatorilor!

11 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> La cati km a crapat turbina - motoare TDI
seba
post Jul 4 2006, 21:57
Post #21

Membru Level 2

Posturi: 111
Membru numărul: 333
Oraş: Bucureşti
Maşina: VW Golf4 2003 1.4 75CP

Golf4, 74 kw, 2002, luata din Germania in toamna la 170.000 km (deci km. reali sper (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/biggrin.gif) )
acum am aproape 200.000, no problem cu turbina, nu conduc prea corect,
in general cam subturat din cauza de Bucuresti, cand scap la drum ii mai dau talpi, dar nu sub 2000 rpm.
Fara cip.
Go to the top of the page
PM
+Quote Post
MOTANUL
post Jul 5 2006, 13:53
Post #22

Membru Level 2

Posturi: 1.141
Membru numărul: 1.853
Maşina: Seat Leon Spirit 1.9 TDI

In bucuresti e si greu sa conduci corect... Singura scapare cit mai multe iesiri "afara".
PM
+Quote Post
Flav
post Jul 6 2006, 14:07
Post #23

Membru vwForum

Posturi: 61
Membru numărul: 3.936
Număr auto: BZ 01 DTF
Oraş: Buzău
Maşina: Honda CRV 2.0 i-VTEC

A mea, Audi A6 2002 - adusa la 80 mii km problema cu turbina pe la 90 mii. A necesitat, doar o curatire, in rest ok, merge super. Faza e ca greu se merge in oras corect cu masina. ( cand spun corect ma refer la schimbarea vitezelor)
PM
+Quote Post
Ciucur
post Jul 6 2006, 20:19
Post #24

Membru Level 2

Posturi: 148
Membru numărul: 1.502
Număr auto: HD 79 CAD
Oraş: Deva
Maşina: Volkswagen Passat 3BG 2001 1.9TDI 131 cp

Golf 3 1.9 TD (AAZ) -281.000 km si merge.
Am desfacut-o de pe motor acum 20.000 km. E inca in stare foarte buna insa cred ca necesita curatire.
PM
+Quote Post
andREI
post Jul 6 2006, 21:08
Post #25

Membru Senior

Posturi: 4.001
Membru numărul: 18
Număr auto:
Maşina: Volkswagen Passat B4 (1994) 1.9 TDI 90CP

Tu ai turbina cu geometrie fixa. Astea nu se curata.. nici macar la figurat (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/laugh.gif)
PM
+Quote Post
Tero
post Jul 6 2006, 23:07
Post #26

Membru Level 2

Posturi: 137
Membru numărul: 332
Maşina: Skoda Octavia 2 1.8 TFSI

Si eu as fi fost interesat de o curatire a turbinei dupa cei 166.000 km cat arata la bord(mai mult sau mai putini reali) si acum sa inteleg ca in cazul acestui model,nu se poate efectua o curatire?Turbina nu se imbacseste cu timpul?Cum poate fi intretinuta in acest caz?Sau,in caz de probleme(Doamne fereste),va trebui doar schimbata?
PM
+Quote Post
andREI
post Jul 7 2006, 08:41
Post #27

Membru Senior

Posturi: 4.001
Membru numărul: 18
Număr auto:
Maşina: Volkswagen Passat B4 (1994) 1.9 TDI 90CP

Oameni buni, exista diferente masive intre turbinele cu geometrie variabila (VNT) si cele cu wastegate (non-VNT). Cele cu geometrie variabila au niste vane in plus langa "elicea" (observati ghilimelele) de admisie care se imbacsesc la TD-uri si TDI-urile 1Z/AHU/AGR nu sunt astfel de turbine. Au turbina simpla cu cale de deviere (wastegate).
PM
+Quote Post
voinea
post Jul 7 2006, 09:15
Post #28

Administrator site

Posturi: 5.933
Membru numărul: 1
Număr auto: B 11 PBN
Maşina: VW Golf V R32 DSG

golf iv AHF din 1998. Powerbox la 15.000km si la 80.000 s-a blocat turbo (partial deschis , limp la 150kmh). Curatat atunci , si trecut pe chiptuning AED. De atunci pana azi (210.000km) masina a mers cu chiptuning de la 3 firme (de 30.000 chip TCM). Turbo e inca in stare buna dar actuatorul (desi nu intru ECU in limpmode) are boale platformei de GOLF IV unde rugineste in capsula.
PM
+Quote Post
noname_
post Jul 7 2006, 19:34
Post #29

Membru vwForum

Posturi: 9
Membru numărul: 6.304
Maşina: golf V 2006 2.0TDi 140cp

postez prima data, am un golf 5 tdi, 140 cp... are aproape 2 luni si 6000 km. Am vrut sa vad ce-mi scoate masina, pe autostrada soarelui, sa zicem ca ma faceam cu-n audi, sau aveam eu impresia asta... in 10 km, turbina a sarit in aer, fum, masini oprite... tot tacamul, nu vorbesc de senzatia de ciuda!
Masina a plecat in service, informatia traznet de la service???? TURBINA de pe gof5 (masina nemteasca) era MADE IN ROMANIA!
Se pare ca de ceva timp mai toate masinile de serie VW (inclusiv touareq) au turbine made in romania, turbomecanica brasov.
Dragii mei, cred ca s-a ajuns ca in 2006, in loc sa cumperi masina visata cumperi doar brandul de masina visata!
PM
+Quote Post
Alextz
post Jul 7 2006, 20:12
Post #30

Membru senior

Posturi: 1.451
Membru numărul: 2.597
Maşina: Skoda Octavia Tour 2005 1.9 TDI ALH

Turbinele sunt facute la Turbomecanica Bucuresti si asta e un lucru stiut de mult timp. Nu stiu exact care turbine de la Vw sunt facute acolo. Oricum la ce povestesti tu 100% era eroare de fabricatie...se mai intampla.
PM
+Quote Post
noname_
post Jul 7 2006, 20:19
Post #31

Membru vwForum

QUOTE (Alextz @ Jul 7 2006, 09:12 PM) *
Turbinele sunt facute la Turbomecanica Bucuresti si asta e un lucru stiut de mult timp. Nu stiu exact care turbine de la Vw sunt facute acolo. Oricum la ce povestesti tu 100% era eroare de fabricatie...se mai intampla.

merci, pt informatie, trebuie doar sa punctez ca profesia mea n-are nici o treaba cu mecanica sau ingineria... am cumparat o masina... mi-am dorit-o si nu mi se pare normal sa aflu ca are pe ea piese romanesti, daca imi doream logan... cumparam logan!
daca e asa cum spui, de ce imi aduc turbina din germania???? de ce nu-mi pun tot romaneasca?
PM
+Quote Post
kasius
post Jul 7 2006, 20:32
Post #32

Membru Level 2

Posturi: 959
Membru numărul: 6.143
Maşina: Volkswagen Touran 2004 1.9TDI 74kw

Ei bine, asta se numeste birocratie... Pe acea turbina se asigura garantie si garantia o asigura VW AG care trebuie sa o trimita spre tine (si probabil sa o verifice inainte--posibil) prin reteaua de dealeri. NU as pune la suflet prea mult ca e o piesa facut la noi, pentru ca in general produsele romanesti pentru export sint destul de apreciate cred eu (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/smile.gif) ..
Sper sa nu fi gresit prea mult pe aici ..

Jules
PM
+Quote Post
noname_
post Jul 7 2006, 20:51
Post #33

Membru vwForum

QUOTE (kasius @ Jul 7 2006, 09:32 PM) *
Ei bine, asta se numeste birocratie... Pe acea turbina se asigura garantie si garantia o asigura VW AG care trebuie sa o trimita spre tine (si probabil sa o verifice inainte--posibil) prin reteaua de dealeri. NU as pune la suflet prea mult ca e o piesa facut la noi, pentru ca in general produsele romanesti pentru export sint destul de apreciate cred eu (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/smile.gif) ..
Sper sa nu fi gresit prea mult pe aici ..
Jules

Da, ai dreptate... cred ca e logic ce-ai spus... piesa e trimisa din germania pt ca garantia o ofera VW!
Si da, ceea ce exportam e apreciat dar nu pot sa nu postez ceea ce povestea cineva vis a vis de turbina mea care a clacat la 6000 km, fiind romanesca! Un francez isi strangea bani pt un renault laguna, in franta costa 35 mii de euro, tipul martor la discutie il intreaba socat... cum pretul asta? in romania e 22 mii full
options. Raspunsul??? Multe din piesele de pe masinile pt est sunt fabricate in est... Iar unele turbine chiar functioneaza doar 6000 de km (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/mad.gif) Din pacate!!!
PM
+Quote Post
razdan
post Jul 7 2006, 20:52
Post #34

Membru Senior

Posturi: 3.006
Membru numărul: 3.245
Maşina: VW G 5 SL 2.0TDI & G5 1.6

Eroare de fabricatie zic si eu.

Am acelasi motor care a mers 19.000 km in varianta stock si in ultimii 3.500 km cu … ajutorul lui Voinea si nu l-am menajat deloc, dar absolut de loc, chiar ma gandesc cum sa fac sa schimb mai repede turbina cu una mai mare si cu tot tacamul necesar pentru a obtine mai mult …

Si referitor la stilul de conducere, schimb frecvent acum la peste 4000 RPM pentru ca trage vizibil pana la 4.500 …

Iar Garrett e Garrett, chiar daca e fabricat la Turbomecanica, si din ce in ce mai multe repere din industria auto se fac si in RO si … bine.
PM
+Quote Post
gorrocs
post Jul 7 2006, 21:59
Post #35

Membru Senior

Posturi: 1.025
Membru numărul: 485
Număr auto: B-99-BKD
Maşina: Volkswagen G5 1K 2.0 TDI BKD

Subscriu la ce a spus razdan(inclusiv la stilul de condus, e pacat sa schimbi la sub 4000;) ). Eu am 35000km si 15000 cu chip si masina merge impecabil.
Cred ca ai avut ghinion.

Partea "Made in RO"nu are nici o relevanta pentru ca foarte multi producatori din industria auto mondiala s-au dezvoltat la noi in tara si se produc de la volane de Mercedes la centuri de Ferrari si... turbine de VW. Atat timp cat standardele de calitate sunt cele europene si ale producatorului eu chiar ma bucur sa am pe masina piese facute aici.
PM
+Quote Post
noname_
post Jul 9 2006, 12:55
Post #36

Membru vwForum

M-ati convins, ramane doar impresia ca din nou n-am avut noroc in viata (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/smile.gif)
Macar sa se repare si sa se repare bine pt ca am un stil de sofat agresiv si n-as mai suporta o noua prbl la turbina...
PM
+Quote Post
deocamdata
post Jul 9 2006, 16:03
Post #37

Membru Level 2

Posturi: 343
Membru numărul: 1.729
Oraş: Râmnicu Vâlcea
Maşina: AUDI ALLROAD 2009 3.0 T 290 CP

A crapat la 98.000 (in garantie inca) ....... cei din service au zis ca a fost viciu de fabricatie .......
PM
+Quote Post
MIGUEL
post Jul 9 2006, 16:13
Post #38

Membru Senior

Posturi: 842
Membru numărul: 2.296
Număr auto: B-83-ZXX
Maşina: Volkswagen Passat variant 1.9 TDI AFN

QUOTE (deocamdata @ Jul 9 2006, 05:03 PM) *
A crapat la 98.000

Cred ca ar trebui specificat in fiecare caz ce inseamna "a crapat" , in mintea mea asta inseamna ca s-a spart in 2-3-x bucati (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/smile.gif)
Spun asta pentru ca stim cu totii cum sunt schimbate turbine bune doar pentru ca la service-urile mari nu exista notiunea de curatare.
PM
+Quote Post
noname_
post Jul 11 2006, 19:40
Post #39

Membru vwForum

Revin cu turbina care a crapat (efectiv a crapat, service-ul mi-a trimis poze cu ea bucati, bucati - lagarele au cedat, masina avea 6000 km (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/banghead.gif) am ales nurvil, desi locuiesc in buc si nu-mi pare rau deloc, tipii sunt absolut profesionisti, am tinut legatura prin telefon , cand au spus ca e gata, a fost gata, jos palaria!!!!
Inlocuit turbina, piesa nu era pe stoc, 7 zile din care 6 zile a durat ca piesa sa ajunga din germania (normal... tot turbina de la turbomecanica (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/smile.gif) )

Bonus a fost claxonul care a venit din fabrica c-o prbl destul de enervanta, claxona doar intr-un singur loc al volanului si doar daca apasai destul de furtunos in el... stupoare, luandu-mi masina.... claxonul mergea uns!!!!!

Daca n-aveti alternative si alte service-uri v-au facut prbl iar distanta nu-i o mare prbl, nurvil e o alternativa mai mult decat onorabila!!!!
PM
+Quote Post
SB_20_WOB
post Jul 11 2006, 23:02
Post #40

Membru Level 2

Posturi: 217
Membru numărul: 5.909
Număr auto: B 52 ZFR
Oraş: Sibiu
Maşina: Volkswagen Golf GTI 2.0 TFSI

Deci sa inteleg ca turbina de pe G 5 GTI nefiind cu geometrie variabila o sa ma tina mult si bine,avand in vedere ca o calc ocazional si nici atunci "full throttle"?
PM
+Quote Post

11 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

RSS Lo-Fi Version Time is now: 9th September 2010 - 18:56