Anunţ vwForum
Anunţ vwForum
| 2010-8-10 0:00:00 GMT |
![]() ![]() |
Nov 16 2005, 10:37
|
|
|
Membru vwForum Posturi: 6 Înscris: 25-August 05 Membru numărul: 2.715 Skoda Fabia 1.2 HTP |
Hello,
Daca nu cumperi pachetul de drumuri grele, ai sau n-ai scut la motor (fie el chiar de fibra)? Merci. |
Nov 16 2005, 11:08
|
|
|
Membru senior Posturi: 1.778 Înscris: 4-November 04 Membru numărul: 1.352 Număr auto: Neghinitza Oraş: Bucureşti Maşina: Skoda Fabia Combi, 6Y - 2003 1,9 SDI - ASY |
Ai scut, dar de plastic.
|
Nov 16 2005, 11:14
|
|
|
Membru Level 2 Posturi: 344 Înscris: 6-September 04 Membru numărul: 1.139 Oraş: Bucureşti Skoda / Fabia 1.2HTP / AZQ |
si apropo de "fie el si de fibra"... din cate stiu eu scutul din pachetul de drumuri grele e din fibra + e din doua bucati si nu "acopera" tot motorul.
|
Nov 16 2005, 11:44
|
|
|
Membru vwForum Posturi: 6 Înscris: 25-August 05 Membru numărul: 2.715 Skoda Fabia 1.2 HTP |
Masina a venit cu o "chestie" lata cat motorul si lunga cam de vreo 2 palme, deci nu acopera tot; intrebarea mea este daca in afara de acest asa-zis scut mai exista altul care sa acopere tot motorul (sau macar 80%) a.i. sa nu intre mizerii, pietricele s.a.m.d; daca da - din ce material si cat costa cu aproximatie?
|
Nov 16 2005, 11:46
|
|
|
Membru senior Posturi: 1.778 Înscris: 4-November 04 Membru numărul: 1.352 Număr auto: Neghinitza Oraş: Bucureşti Maşina: Skoda Fabia Combi, 6Y - 2003 1,9 SDI - ASY |
Asta nu mai stiu.
|
Nov 16 2005, 11:53
|
|
|
Membru vwForum Posturi: 15 Înscris: 31-October 05 Membru numărul: 3.316 Skoda Fabia 1.2 HTP |
Salutare tuturor,
Si pe mine m-ar interesa ceva de genul acesta. Tot ce stiu este ca un prieten si-a montat pe Fabia 1.2 HTP scut de Fabia 1.9 SDI. Daca a facut bine, nu mai stiu, ce probleme implica in racirea si ventilarea motorului. El sustine ca este foarte bun din doua motive: 1. nu-i mai stropeste motorul (fiind suprafata de acoperire foarte mare); 2. nu se mai aude chiar nimic de la motor afara (avand acel sistem de pernutze pe interior). |
Nov 16 2005, 12:11
|
|
|
Membru Level 2 Posturi: 425 Înscris: 29-March 05 Membru numărul: 1.921 Oraş: Bucureşti Maşina: Skoda Fabia Combi 1,4Tdi 80CP |
Din ce am inteles eu cand am intrebat la dealer, Fabia nu are scut metalic. Nici chiar daca se opteaza pentru pachet de drumuri grele, unde vine un scut tot din plastic, dar mai dur. Ei motivand prin faptul ca nu ar avea nevoie de scut metalic, ca nu ar fi cazul.
Poate sa existe ceva aftermarket. |
Nov 16 2005, 12:41
|
|
|
Pai clar la Diesel, e mai "insonorizat" totul. Scutul asa este, are niste pernute, si acopera tot compartimentul motor. Schimbule de ulei, de ex necesitand demontarea scutului.
|
Nov 17 2005, 09:11
|
|
|
OK;deci voi spuneti ca nu ar fi o problema faptul ca nu e acoperita toata partea de jos a motorului. Totusi, ma intreb, in conditiile in care motorul este neprotejat de mizerii si se murdareste relativ des, corelat cu faptul ca o spalatura cu jet a motorului iti poate aduce numai belele pe parte de sisteme electronice, ce este de facut?
|
Nov 29 2005, 18:47
|
|
|
Primul pas Posturi: 7 Înscris: 14-October 05 Membru numărul: 3.176 Oraş: Bucureşti skoda/fabia/1.2htp |
Masina mea venit cu pachetul de drumuri grele (PK 4 - 156 euro) si pot sa va spun cu certitudine ca scutul e facut tot din material plastic - n-as putea spune daca acopera sau nu o suprafata mai mare decit unul standard. In plus la amortizoare mai exista cite o piesa, gen bucsa probabil, care mai ridica garda la sol cu cca 4.5cm.
Cumnatul meu a optat pentu pachetul de drumri grele, ulterior, dupa ce ridicase masina (Octavia Tour) si l-au cam chelit de vreo 20 milioane.La Octavia, cel putin scutul din pachet, e de otel. |
Nov 29 2005, 22:55
|
|
|
Membru Level 2 Posturi: 169 Înscris: 13-October 05 Membru numărul: 3.163 Oraş: Bucureşti Maşina: Volkswagen Passat 1,9 TDI Variant |
mi-am pus scut motor din tabla luat din odorhei, are pentru orice model de masina, se monteaza relativ usor si nu trebuie dat jos ca sa schimbi uleiul!!! E super ok, cei de la reprezentanta din mures au ramas surprinsi si chiar le-au placut, e facut din scut motor + scut cutie.
mai multe AICI |
Feb 18 2006, 15:52
|
|
|
Nick anterior: Razvanyke Posturi: 586 Înscris: 9-December 05 Membru numărul: 3.689 Număr auto: B XX WOB Oraş: Bucureşti Maşina: Skoda Fabia BME 2006 1.2 HTP 64 CP |
Am cautat pe forum un subiect asemanator (cu search) si nu am gasit nimic .. de aceea postez eu un nou topic (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/smile.gif) . Din pacate, la comanda masinii nu am trecut "pachet drumuri grele" si acum parca imi pare un pic rau, date fiind conditiile drumurilor din bucuresti (si din tzara).
Domnul acela Volksman, mi-a zis ca scuturi metalice se pot aduce in 2,3 zile si costa 550 RON - o nimica toata in comparatie cu protectia sporita ce o ofera motorului si altora de sub capota (inca nu prea le am cu mecanica (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/icon_redface.gif) ). Cine e interesat de achizitie, sa vina cu idei .. si poate curand cumparam mai multi si le montam (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/smile.gif) , pana atunci sa vedem ce are de spus fiecare ?! Multumesc (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/smile.gif) |
Feb 18 2006, 16:13
|
|
|
Membru vwForum Posturi: 151 Înscris: 25-September 05 Membru numărul: 3.008 Oraş: Bucureşti Skoda Fabia Hatchback 1.4 TDI PD 75 CP 2005 argintiu diamant metalizat |
Din cate stiu eu pachetul "drumuri grele" la Fabia presupune si o inaltare a garzii la sol.
Scutul pe care il ai acum este din plastic si protejeaza f.bine impotriva pietrelor sarite in mers. Cred ca s-a mai discutat undeva si parca se ajunsese la concluzia ca acest pachet dupa care iti pare rau ca nu l-ai comandat este tot dintr-un plastic dar mai dur. Parerea mea este ca,daca nu m-am inselat in privinta informatiilor,protectia sporita a pachetului "drumuri grele" apare doar la drum f.accidentat,la munte eventual,unde,daca nu mergi cu atentie,o piatra mai mare luata intre roti iti poate perfora cu coltul baia de ulei de exemplu. Dar daca mergi cu grija,si pe drumuri normale,cred ca face fata f.bine scutul pe care-l ai. P.S.Chiar daca am presupune ca scutul din pachetul "drumuri grele" este din otel,gandeste-te si la ce greutate are,deci si un consum marit. This post has been edited by adi: Feb 18 2006, 16:19 |
Feb 18 2006, 16:55
|
|
|
Membru Level 2 Posturi: 425 Înscris: 29-March 05 Membru numărul: 1.921 Oraş: Bucureşti Maşina: Skoda Fabia Combi 1,4Tdi 80CP |
Pachetul de drumuri grele de la Fabia presupune: niste inaltatoare si 2 bare sau un scut din plastic dur sub baia de ulei.
Deci sa nu regreti nici o sec. ca nu l-ai adaugat la configurare. Parerea mea: Fabia este destul de inalta (garda la sol 14cm) nu este necesara inaltarea suplimentara, chiar contraindicata. Singurul lucru bun ar fi fost un scut metalic, dar cum acesta nu este oferit, pachetul de drumuri grele in cazul Fabiei este inutil. Mai mult incurca. Recomand un scut metalic, bun. Daca gasim pe undeva si eu sunt interesat. As vrea sa fie dintr-un otel (aliaj de otel) mai dur, pt a nu fi prea gros si implicit mai greu. Si inca un aspect : sa fie acceptat de reteaua de dealer-i pt a nu avea probleme cu garantia. P.S.: la 550 Ron nu il consider tocmai o oferta nemaipomenita. |
Feb 18 2006, 19:15
|
|
|
Nick anterior: Razvanyke Posturi: 586 Înscris: 9-December 05 Membru numărul: 3.689 Număr auto: B XX WOB Oraş: Bucureşti Maşina: Skoda Fabia BME 2006 1.2 HTP 64 CP |
@Aer Curat .. mersi ptr post, m-am mai linistit in privinta pachetului drumuri grele .. dupa cele spuse de tine (IMG:http://vwforum.vwforum.ro/style_emoticons/default/smile.gif) .. pai, eu auzisem nu stiu din ce discutii ca un scut la Passat ar ajunge pe la 1000 RON + montaj, si de aceea am facut o mica comparatie ochiometrica si am zis ca 550 RON nu e chiar mult. Despre detalii trebuie sa vorbim cu Volksman din topicul Volksparts, el mi-a spus ca se poate aduce un astfel de scut .. voi pune o intrebare despre cum sunt acestea si revin pe topic ..
|
Apr 18 2006, 17:04
|
|
|
Membru vwForum Posturi: 21 Înscris: 26-March 06 Membru numărul: 4.898 Oraş: Dorohoi Maşina: Skoda Fabia 2005 1.2 HTP 64CP |
Pentru cei interesati: scuturile metalice de la firma din Odorhei sunt aduse din Rusia (firma METALPRODUCTIA) si daca aveti pe cineva acolo cred ca v-ar costa f. ieftin.
Exista si un magazin in Ucraina, la Kiev. V-am atasat si o poza cu referinta produsului. Cristi_S |
Apr 25 2006, 16:54
|
|
|
Membru vwForum Posturi: 36 Înscris: 26-March 06 Membru numărul: 4.899 Număr auto: B108596 Oraş: Bacău Maşina: Skoda, Mazda 3 2008 Fabia 2002 1.4 TDI 80CP |
Initial, nu vroiam sa aleg la optionale scutul. Dar m-am speriat cind am vazut gresia din show-room, pe linga motor. Acum am un pic de indoiala. Masina imi vine saptamina asta. Sper ca nu arata caraghios din cauza suprainaltarii. De pe forum n-am inteles foarte bine ce si cum la scutul pentru Fabia.
|
Apr 26 2006, 08:03
|
|
|
Membru Level 2 Posturi: 1.581 Înscris: 9-November 05 Membru numărul: 3.423 Oraş: Bucureşti Maşina: SKODA OCTAVIA 1 4X4 - VIN 2003 1.8T 20V 150CP |
Pachetul de drumuri grele de la Fabia presupune: niste inaltatoare si 2 bare sau un scut din plastic dur sub baia de ulei. Deci sa nu regreti nici o sec. ca nu l-ai adaugat la configurare. Parerea mea: Fabia este destul de inalta (garda la sol 14cm) nu este necesara inaltarea suplimentara, chiar contraindicata. Singurul lucru bun ar fi fost un scut metalic, dar cum acesta nu este oferit, pachetul de drumuri grele in cazul Fabiei este inutil. Mai mult incurca. Recomand un scut metalic, bun. Daca gasim pe undeva si eu sunt interesat. As vrea sa fie dintr-un otel (aliaj de otel) mai dur, pt a nu fi prea gros si implicit mai greu. Si inca un aspect : sa fie acceptat de reteaua de dealer-i pt a nu avea probleme cu garantia. P.S.: la 550 Ron nu il consider tocmai o oferta nemaipomenita. Cine doreste pachet drum greu la Fabia sa-l comande odata cu masina, costa 41 euro + TVA (oferta din lista de vanzare la Fabia Junior - Avia Motors). |
Apr 27 2006, 18:25
|
|
|
Membru vwForum Posturi: 24 Înscris: 27-April 06 Membru numărul: 5.315 Oraş: Bacău Maşina: Skoda Fabia Elite 1,2 HTP 64 CP |
Am intrebat astazi dealerul daca ar avea sens ca la comanda pentru Fabia Elite 1.2 HTP (64CP) sa trec acest pachet la optionale si mi-a spus ca nu-si merita banii in cazul acestei masini.Asa e?
|
Apr 27 2006, 19:29
|
|
|
Membru vwForum Posturi: 36 Înscris: 26-March 06 Membru numărul: 4.899 Număr auto: B108596 Oraş: Bacău Maşina: Skoda, Mazda 3 2008 Fabia 2002 1.4 TDI 80CP |
Daca gropile-cratere din Bacau nu te sperie, atunci recomandarea dealerului este OK. Si vorbesc de oras, dar stai sa vezi cum e pe drumurile judetene...
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 31st July 2010 - 15:58 |