Jump to content

Forum

  1. Generale

    1. 81,5k
      postări
    2. 17,8k
      postări
    3. 16,5k
      postări
  2. Tehnic

    1. 851,8k
      postări
    2. 28,6k
      postări
    3. 44,5k
      postări
    4. 172,4k
      postări
    5. Modele Electrice

      Arie de discutie pentru modelele electrice ale Grupului VW (ID, ID Roomzz Concept, ID Buggy Concept,  ID Buzz Concept, ID Crozz Concept, etc. )
      Instrucțiuni, sfaturi, încărcare, offtopic modele electrice. 

      9,9k
      postări
    6. 276,5k
      postări
  3. Comunitate

    1. Masina mea

      Forum dedicat prezentarilor masinilor membrilor. 

      300,8k
      postări
    2. 144,2k
      postări
    3. 118,9k
      postări
      • Muale
  4. Administrativ

    1. 10k
      postări
      • voinea
  • Posts

    • corad0
      @cristi511Altfel vii de acasa! Apreciez ca ti-ai luat din timpul tau sa iti revizuiesti comentariul si parerea.   Foc n-am luat, ca n-am de ce,  poti avea o parere, toata lumea poate sa aiba si sunt de acord cu ce ai mentionat mai sus.   Eu stiu ce si cum am facut in viata asta si cat am muncit sa imi pot permite niste fiare. Nu o sa te cert, cum de altfel n-am facuto nici in replyul precedent, m-am aparat in fata unor generalizari care nu ma caracterizau, aici n-am fost de acord si cu faptul ca tu ai vazut doar Phaetonuri "rupte" si ca sa ma intreb eu de ce?    Ti-am aratat ca exista si Phaetonuri in stare "StarTrek".   "Problema ei a fost badge-ul" am spus chiar EU in diversele prezentari, nu "cineva" si da, de banii de nou as fi luat nu "atlceva", ci Bentley, o masina care este 70% Phaeton doar ca n-are sigla, iar pretul de nou e de 3 X S Class, n-avea rost sa mananc 💩, mi-ar placea sa invart volan de Flying Spur, cui nu i-ar placea? Pana la urma si regina Angliei se plimba in "d-astea", Dumnezeu s-o ierte.    "Genul de masina cu care mori" inteleg aceasta afirmatie, dar asa cum am precizat intr-un post precedent, Phaetonul este o masina pe care o iei cu sufletul, nu cu ratiune ci cu pasiune. Faptul ca "mor cu ea" nu ma deranjeaza, maine as putea sa o fac cadou unui pasionat, nu sa o vand si m-ar face mai fericit decat sa iau 3 lei pe ea. Am facut mereu bani, pe "barba mea", vorba lu' Moga, chiar, mai traieste? Nu banii m-au facut. Problema ar fi ca dupa Phaeton, mi-ar fi foarte greu sa aleg ceva superior. Probabil o masina care sa o depaseasca ar costa cat o casa intro zona buna, de asta imi e teama.   Inteleg afirmatia ta cu Citroen, muncesc  pentru compania care detine brandul. Stiu ca ei au patentat suspensia pe aer si au vanduto lui Rolls Royce si uite ca azi este disponibila si pe Phaeton/Bentley.   Nu trebuie sa intelegi masina asta, nu e pentru "toata lumea". Eu inteleg de ce conduci o Alfa, desi nici Alfa nu e pentru "toata lumea", in schimb, compania pentru care muncesc detine si Alfa, am condus toate modelele, totusi iti sugerez sa conduci si tu un Phaeton in stare buna.   Multumesc ca apreciezi ca am reconditionat o masina care azi este clasica. Inca o am in Romania, am luato din Germania in 2007, dar a fost importata din Olanda, in stare de showroom, vad diverse rubrici online in care se considera a fi cel mai reusit seria 5 din istorie, n-am vanduto nici azi, as posta o poza dar mi-ai atras atentia ca "ma laud". 😒  
    • tavitara
      Mi se par plastice ieftine cele de acolo Dar o sa imi fac timp sa caut cu rabdare poate gasesc ceva cat de cat ok Weekend fain Florin
    • cristi511
      Mai traiesti bre?    Ce bine (inca) arata polonicul asta!!!    
    • cristi511
      Ei, departe de mine sa "ambalez" ceva, doar ti-am oferit o parere care nu ti-a plăcut. De acolo ai luat foc.   Fii atent parerea mea sincera despre masina, nu a ta, nu despre tine. Sper ca daca nu iti pica bine sa nu ma certi iar enumerandu-mi istoricul tau auto sau facand trimiteri spre diverse alte subiecte, independente de zona automotive.   Phaetonul este, ca multe alte realizari sau esecuri, extensia ego-ului unei persoane.   Este un instrument extrem de bine executat, o masina (obiectul) premium in adevarul sens al cuvantului, asa cum bine ai mentionat nu de putine ori. A fost, la momentul lansarii, o realizare inginereasca impresionanta.    Cu toate astea, a fost si este un esec. Problema ei a fost, cum bine a mentionat cineva mai sus, badgeul.    Cum tot singur ai mentionat, de banii aia(pretul de nou) ai fi luat altceva. Case closed.   Partea frumoasa este ca acum se pot gasi masini extrem de bine intretinute, cu rulaj minim (gasisem acum cateva luni in jermanica ceva pe la 20k cu sub 100k km rulaj) insa dezavantajul "exclusivitatii" e ca e genul de masina "cu care mori".   Si, oricat de mult nu ti-ar placea formularea mea, in cazul de fata vorbesti din postura unui client de masina sh, care considera ca a facut un deal extraordinar.    Eu nu vad nimic pasional in instrumentul (masina) asta. Dar inteleg de ce te fascineaza confortul in raport cu banii platiti.  (Incearca si un citroen c5 cu hydractive, s-ar putea sa ai o surpriza colosala)   Si ca sa iti arat ca totusi citesc cand scrii ceva cu adevarat interesant, pasionant si pasiune mi se pare faptul ca ai fost dispus sa reconditionezi bmw-ul ala. Restul e  can can de pub.   Cheers!    
    • Roboo01
      Am revenit dupa ce am testat cu alt bloc de reglat intensitatea si verificat bec scrumiera.. Am verificat becul nu este ars, merge.. cu alt bloc de intensitate la fel se comporta, nu pornesc luminile din interior deloc.. Ce am observat intre timp, cand sunt pe contact, blocul de lumini lumineaza pe mijloc sa imi atraga atentia sa pornesc luminile, cand pornesc pozita/farurile, blocul de lumini se stinge.. Am incercat si cu alt bloc de lumini, fara reusita.. Credeti ca ar fi modulul de confort defect?
    • Octavia_7
      Nu-i mai bun, pornește pe maxim in K, urlă minute în șir fără să fie ceva pe sosea, se oprește doar dacă îl repornesc, uneori țipă după câteva minute, alteori durează mai mult. Am vorbit cu omul să-mi trimită un Escort.
    • corad0
      @cristi511 N-am facut nici un research, orasul tau este afisat sub poza de profil, in semnatura. Sunt convins ca nu iti lipseste vocabularul necesar, te-ai facut inteles, stai linistit!    Imi pare rau daca tu consideri ca ma laud, imi place doar sa vorbesc din experienta si sa prezint FACTS in momentul in care fac afirmatii, tocmai ca sa nu existe aceste "generalizari".    Am vrut sa ii arat lui @tavitara2 dintre masinile pe care le-am avut simultan, inainte de Phaeton, probabil cei nou veniti au impresia ca vorbesc "din carti" ! 🙄   Tu ai fost cel care ai "ambalat motorul" pe topicul meu, eu doar l-am readus la "relanti" cu un singur reply. Eu sunt pacifist de fel si nu arunc cu sageti in nimeni, poti citi topicurile mele de prin 2010 de pe acest forum, doar ca am observat ca iti e lene sa citesti tot. 🤫   Te salut!   
    • cristi511
      Raspunsul tau face toti banii. Jur! Apreciez energia depusa in a il scrie si mai ales research-ul facut la adresa-mi postala plus sageata aruncata.  Stim cu totii ca gaura din gogoasa e mai rotunda pe alte meleaguri.   Chiar ma bucur ca gasesti atatea formulari diferite de a spune acelasi lucru, e de apreciat.    Pana una alta, ce am spus ramane perfect valabil.   Adica, in cuvinte mai simple si mai mult mai putine (a nu se intelege ca lipseste vocabularul necesar) e ca pe un forum e normal sa ne laudam basculantele dar tu duci treaba asta la rang de arta. Jos palaria!  
    • corad0
      @tavitaraAh, e ok atunci!  Am crezut ca zici la misto. Personal EU nu as cumpara o masina SH din Romania decat daca as stii ca o iau de la un cunoscut, sa stiu masina cumparata de noua si istoricul ei, dar asta nu inseamna ca nu poti gasi o masina buna la pret ok. Sunt si altii "bolnavi" care isi intretin masinile si poti prinde o oferta buna insa eu nu m-as risca. As prefera sa platesc in plus sa ma duc eu dupa o masina pe undeva p-afara sa o verific etc, dar asa sunt eu.   In acelasi timp, asta nu inseamna ca nu poti lua teapa si afara, dar riscul e mai mic, mai ales daca poti lua ceva de la un dealer unde poti vedea istoricul, plus ca stii ca a fost rulata pe drumuri de calitate, nu in hartoapele romanesti.  Daca se ofera si garantie, cu atat mai bine!      Am vazuto si eu pe a 2-a pe un grup de FB, este deosebita, acu' vreo luna cerea 25 000 eur pe ea. Arata binisor, mie imi place si culoarea.   Legat de a tine 2 masini, mi-am dat seama pe propria piele ca sunt multi bani aruncati pe "geam", in ultimii 14 ani am avut un seria 6 cabrio (630i manual 272 cp) la care n-am putut sa renunt, am luato de noua si mi-a placut maxim masina, fiind fan BMW, am avut si un X5 3.0d luat tot de nou si mi-am permis o aroganta de a avea masina de "vara/iarna". Pe urma am renuntat la X5, dar 6-le cabrio l-am tinut in continuare, comandasem si GTI-ul, asteptam sa vina, dar am mers cu 6-le vreo 2 ani daily, mi s-a parut perfecta din toate punctele de vedere, ultimul motor pe benzina aspirat 6 cilindri in linie, cutie manuala, 3 pedale, ultimul BMW veritabil creatie Bangle, insa pe timpul iernii ma apuca mila cand o bagam prin toate baltile din Bucuresti.   Am prins o ocazie la un amic din Elvetia, fiul lui cumparase un 530 XD Touring nou in 2010 (e61 facelift LCI automat 235 cp) si dupa cativa ani a plecat in America cu studiile, m-a anuntat ca vinde masina si m-am dus instant sa o iau. In Elvetia autostrada este limitata la 110 km/h, singura problema de care ar trebui sa iti faci griji cand cumperi o masina diesel este sa nu aiba DPF-ul infundat, avand in vedere ca se circula foarte incet (vorba vine...😄), spre deosebire de Germania unde sunt multe autostrazi "no limit" si masinile sunt mai "forjate"! 😄   Asa am tinut iarasi 2 masini in acelasi timp, chiar 3 (+GTI) un viciu pe care mi l-am asumat, dar nah, nebuniile tineretii! 😄          Unii au alte vicii, eu am avut masinile in sange de cand ma stiu, de pe vremea NFS 1 SE in 1996 si gumele Turbo. 🤪     Tavi, suv-ul chiar este practic in RO, deci te inteleg, mai ales ca si eu am fost/sunt fan SUV.    Atasez niste poze cu fostele iubiri inainte de Baloo:             
    • tavitara
      Nu eram sarcastic , evident ca nu imi permit o a doua masina cu motor de 3 si nu as face schimb SUV - berlina din motive personale Asa ca m-am uitat de curiozitate sa vad ce oferte sunt pe la noi citindu-ti topicul La 11k era asta , nu am studiat prea multe la ea , naspa nu e , arata ok : https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/volkswagen-phaeton-3-0-v6-tdi-dpf-4motion-langer-radstand-aut-5-sitzer-ID7Hgd9M.html Cea care mi-a placut la interior era asta , culoarea exterioara cum in poze nu ma atrage : https://www.autovit.ro/autoturisme/anunt/volkswagen-phaeton-3-0-v6-tdi-dpf-4motion-tiptronic-lang-ID7HkU2k.html  
    • Dun
      Salutare forum. Si celor pe care ii stiam si care inca mai sunt aici. Si celor care, poate, mai citesc topicul acestei masini. Inca mai exist. La fel si Maurul meu, care acum are 69.000 km. Si ramane valabil ce am spus: sunt hotarat sa nu il vand.   Anul trecut am facut o frumoasa tura cu el pana in Grecia. Din care am reusit sa ma intorc cu permisul in portofel. Desi nu meritam, dar na ... : ))) Multam fain @voinea pentru soft. A fost o alegere buna la vremea aia. Acum ar trebui sa mai fac un pas pe drumul asta La intoarcere l'am dus la un detailing, ca nu avusese niciodata parte de un tratament profesional. Pentru care ii multumesc lui Cristi @zanga_style. In toamna a primit   - cluster de GTI, care are inca soft de Anglia. Sper ca in cursul acestui an sa rezolv situatia  - anvelope noi GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 6 215/40R17 87Y Acum trag de mine sa imi fac timp sa ii fac un schimb de ulei si filtre si sa rezolv vesnica problema a bucselor/flanselor de la amortizoare care, datorita suspensiei, se duc la 4-5.000 de km si necesita inlocuire. De data asta am sa merg pe ceva bucse de poliuretan - POWERFLEX PFF85-430 Vad eu ce am sa patimesc si de la astea : ))). No ce sa zic ... sper sa ne reauzim cat mai curand.  
    • corad0
      @cristi511 Salut. o sa iti raspund in ordinea afirmatiilor tale:    1: Ii raspundeam lui Tavi care zicea ca a gasit una la 11k eur, de aia am mentionat pretul, pentru ca ii poti dubla valoarea Phaetonului respectiv daca ii schimbi "doar" amortizoarele, pe care oricum eu personal nu le-as inlocui DECAT cu OEM.  Am luat in considerare si ca raspunsul lui ar fi sarcastic.    Mi-am asumat intretinerea acestei masini, daca mi se parea SCUMP ca trebuie sa bag 10k eur doar in amortizoare, nu o luam. Nu m-am plans niciodata de intretinerea celor 10 masini pe care le-am avut pana in prezent (7 dintre ele cu motoare in 6 cilindri, una cu motor in 8 cilindri) jumatate dintre ele cumparate noi din reprezentanta, mi-am asumat si pierderile, devalorizarea, intretinerea, combusitibilul, taxele, dar chiar nu vad ce e rau in a discuta despre intretinere, pana la urma pe TOATE topicurile din aria MASINA MEA se discuta acest aspect!🤨  Ba chiar pe una dintre masini am reconditionato cap coada, banii investiti in ea ar fi luat un model de masina mult mai nou. (vezi grupul BMW e39 Romania)   Cei pe care nu ii intereseaza subiectul, nu frecventeaza un forum auto. Cred ca nu ti-ai gasit persoana potrivita careia sa ii dai exemple cu ce ai observat tu la romani, citez: "masini premium sh la preturi de nimic iar apoi discuta de intretinere".  Nu ma baga in acea "oala". 😒 Ah, imi aduc aminte de ultima factura pe care am platito la Cayenne cand am reparat cutia de viteze in Elvetia la un service specializat in cutii de viteze: 14 000 franci. In Romania nu am rezolvato la nici un service specializat, nu i-au dat de cap, alti bani, alte zile pierdute, alte dureri de cap. Asta e doar unul din exemplele de cheltuieli pe care le-am avut eu personal cu o masina, de benzina arsa, de intretinere si taxele platite doar cu Turbo cred ca imi luam un Golf nou, ceea ce am si luat in urma cu ceva vreme, un GTI DSG prezentat pe acest forum in 2010.  De devalorizare si de restul masinilor care au venit toate cu cheltuielile aferente nu mai are rost sa mentionez, m-am bucurat de toate, am facut sute de mii de km la volanul lor.    2. Ma bucur ca urmaresti topicul meu, o sa scriu in continuare cat de, te citez: "UBER" este Phaetonul, pana la urma nemtii in prezentarile lor, chiar si TOP GEAR au folosit termenul de UBER-SALOON cand au prezentat masina, deci, stai pe-aproape!   N-am zis ca piata a fost neinspirata ca nu l-a accepetat, faci afirmatii aiurea, ba chiar am spus ca nici eu n-as fi platit pretul de nou pe masina asta tocmai din cauza emblemei, poate daca ai fi citit topicul mai cu atentie ai fi observat acest aspect, asta nu inseamna ca masina nu merita. Cu banii de Phaeton nou, eu personal mi-as lua un Bentley SH. (dar este doar alegerea mea)    3. "putine masini am vazut in stare reala buna, majoritatea niste cazane hidoase. O fi vreun motiv pe undeva, nu?"   Probabil ca la Mioveni nu exista Phaetonuri in stare buna, doar in stare "hidoasa", nu te contrazic, ar trebui totusi sa arunci un ochi mai departe decat la tine pe strada si anume la grupurile de Phaetonuri de p-afara, UK, China, Rusia, Germania, USA chiar si Polonia etc, lumea nu se rezuma doar la ce vezi tu pe "cocioc", exista oameni pasionati care stiu ce reprezinta o asemenea masina si care a ramas un etalon in industria auto intretinando corespunzator, chiar si la 22 de ani de la lansare!     Dau un simplu exemplu cu una din masinile de pe grupul nemtilor, mai toate masinile baietilor sunt in starea asta, exista garaje specializate care repara si intretin doar VW PHAETON (NU, nu in Romania):          
    • akon
      Curios, ti-au pus bujii aftermarket ?
    • F l o r i n
      Diagnoza + verificare im blocurile de masura, o sa ajute la identificarea problemei
    • F l o r i n
      Gasesti B fără nicio problema si sunt și ieftine la dezmembrari 
    • F l o r i n
      Din păcate, doar Ali Express... OE nu exista.
  • Anunt pentru oaspeti

    Pentru a avea acces în toate secțiunile forumului și a primi un număr redus de reclame vă recomandăm să vă înregistrați pe forumul nostru

×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!